lauantai 25. toukokuuta 2013

On - off - on - off

Punktio lähestyy. Se määrättiin loppujen lopuksi tiistaille, johon on enää alle kolme päivää aikaa. Lääkäri sanoi perjantain ultrassa, että punktiopäivänä päätetään minun vointini ym. perusteella, tehdäänkö tuoresiirtoa. Hyvä asia oli, että rakkuloita oli loppujen lopuksi vain 18, joista 12 oikealla ja 6 vasemmalla. Helpotus, ettei sen enempää. Mutta hyperstimulaation vaara on edelleen olemassa, ja lääkäri käski henkisesti varautua siihen, että tuoresiirtoon ei ehkä päästä. Saatoin tyytyväisenä todeta, että vointini on mitä mainioin, joten ainakaan voinnista se ei jää kiinni.

Mutta nyt vointini on kaikkea muita kuin mainio. Viime yönä heräilin, kun en löytänyt kunnollista nukkuma-asentoa. Jos makaa selällään, paine alavartalossa (munasarjojen kohdalla, eli alavatsassa sivuilla) tuntuu selvimmin. Jos makaa mahallaan, munasarjat painuvat selkää vastan, kipu tuntuu selässä. Jos makaa oikealla kyljellä, yliaktiivinen oikea munasarjan ja sen 12 follikkelia tuntuvat selvänä isona ja kivuliaana möhkäleenä. Vasen kylki lienee vähiten paha vaihtoehto.

Tänään olen ensimmäistä kertaa tämän projektin aikana oikeasti voinut huonosti. Välillä iskee päälle heikko, hutera, yököttävä olo, ja pitää vaan maata sängyssä ja juoda vettä. Vaikka varsinaista kipua ei tunnu, on olo silti todella tuskainen. Sitä on vaikea selittää. Mutta omituisinta tässä on on-off -ilmiö. Paha olo menee ohi ihan yhtäkkiä, ja yllättäen olen taas ihan virkku ja jaksan tehdä vaikka mitä. Ja sitten paha olo taas tulee takaisin kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Vielä pitäisi huominen ja ylihuominen jaksaa elellä tämän kanssa. Ylihuomisessa on sellainen riemastuttava asia, että se on ensimmäinen lääkkeetön päivä kuukauteen. Viimeinen Menopur-pistos meni tänään, huomenna suihkautellaan viimeiset sumutteet ja otetaan irrotuspiikki. Sitten jäädään odottelemaan punktiota. Siellä tiedossa on kuulemma erinäisiä kipulääkkeitä suoraan suoneen, ja pikanttina lisänä toissa vuosikymmenen surullisenkuuluisista Lahden MM-hiihdoista tuttua Hemohessiä. Sen kai pitäisi jotenkin auttaa tähän hyperstimulaatioon. Onneksi en ole huippu-urheilija, doping-testissä kävisi käry.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti